Feltöltve:

Ír torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt26 csapott mokkáskanál
tojás7 darab
cukor25 dekagramm
olaj1.2 dl
étcsokoládé10 dekagramm
ír tejszín krémlikőr0.8 dl
kávépor2 evőkanál
víz0.8 dl
sütőpor2 teáskanál
1 csipetnyi

A kávékrémhez

porcukor25 dekagramm
ír tejszín krémlikőr2 evőkanál
kávépor1 evőkanál
olvasztott Rama3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    26 cm-es formához: A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Ramával kikenjük és liszttel behintjük a gyűrűs tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A darabokra tört csokoládét fémtálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a neszkávét és a likőrt. Gőz fölé helyezzük, és állandóan kevergetve összeolvasztjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük. A krémbe fakanállal belekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban robotgéppel kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a Ramával kikent formába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a likőrben feloldjuk a neszkávét, majd kikeverjük a cukorral, végül az olvasztott vajjal. A kávés likőrös krémet a kihűlt torta tetejére kenjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem