Feltöltve:

Ír torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt26 csapott mokkáskanál
tojás7 darab
cukor25 dekagramm
olaj1.2 dl
étcsokoládé10 dekagramm
ír tejszín krémlikőr0.8 dl
kávépor2 evőkanál
víz0.8 dl
sütőpor2 teáskanál
1 csipetnyi

A kávékrémhez

porcukor25 dekagramm
ír tejszín krémlikőr2 evőkanál
kávépor1 evőkanál
olvasztott Rama3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

26 cm-es formához: A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Ramával kikenjük és liszttel behintjük a gyűrűs tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A darabokra tört csokoládét fémtálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a neszkávét és a likőrt. Gőz fölé helyezzük, és állandóan kevergetve összeolvasztjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük. A krémbe fakanállal belekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban robotgéppel kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a Ramával kikent formába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a likőrben feloldjuk a neszkávét, majd kikeverjük a cukorral, végül az olvasztott vajjal. A kávés likőrös krémet a kihűlt torta tetejére kenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem