víz | 4 dl |
---|---|
sárgarépa | 15 dekagramm |
liszt | 2 evőkanál |
Knorr Pörkölt alap | 1 csomag |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
12%-os tejföl | 1 dl |
fagyasztott zöldborsó | 15 dekagramm |
friss gomba | 10 dekagramm |
pulykahús | 40 dekagramm |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 1 csomag |
Ínyenc zöldséges pulykapaprikás a Főételek kategóriában
A pulyka aprót felkockázzuk és megfűszerezzük a KNORR fűszerkeverékkel.
A répát megpucoljuk, felkockázzuk, a gombát felcikkezzük.
Egy lábasban olajat forrósítunk és rádobjuk a fűszerezett pulykahúst, majd 5-6 perc alatt jól lepirítjuk.
Ezután felöntjük a 4 dl hideg vízzel elkevert KNORR Pörkölt alappal és a tasak leírása szerint elkezdjük főzni.
Ha kb. a felénél tartunk a főzésnek, hozzáadjuk a pörkölthöz a zöldségeket (répa, zöldborsó, gomba) és megszórjuk szükség szerint Delikát8-cal, majd a vizet pótolva tovább főzzük.
Ha minden megpuhult, a lisztet elkeverjük kevés vízzel és hozzákeverjük a tejfölt is, ezzel behabarjuk a pörköltet, majd kiforraljuk.