Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 evőkanál |
---|---|
tojás | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
aszalt szilva | 5 dekagramm |
konyak | 1 evőkanál |
hagyma | 1 darab |
Knorr Gyros Fűszervarázs | 1 evőkanál |
zsemle | 1 darab |
pulykamell filé | 60 dekagramm |
pulykamáj | 15 dekagramm |
meggybefőtt | 5 evőkanál |
gesztenyemassza | 15 dekagramm |
aszalt barack | 5 dekagramm |
Ínyenc pulykamell rolád a Főételek kategóriában
A pulykaszívet, májat ledaráljuk vagy nagyon apróra összevágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a szívet meg a májat, majorannával meghintjük és forró olajon kevergetve megpirítjuk.
A kiolvasztott gesztenyemasszához hozzákeverjük a kifacsart zsemlét, a langyosra hűlt hagymás belsőséget, a tojást, és jól összegyúrjuk, majd a KNORR szárnyas fűszerkeverékkel, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
A mellszeleteket a maradék KNORR gyros fűszerkeverékkel megfűszerezzük, a masszával megtöltjük, feltekerjük és hústűvel megtűzzük. A roládokat a máj pirításánál használt serpenyőbe rakjuk, és kevés olajon megpirítjuk a külsejüket, majd ráöntjük a tyúkhúsleveskockából készült levessel. Hozzáadjuk a gyümölcsöket és fedő alatt megpároljuk ( kb. 15 perc). Ha a hús kész kivesszük, a gyümölcsöket ízesítjük csipet fahéj, gyömbér, méz és a végén konyakkal, majd beforraljuk esetleg KNORR ételsűrítővel sűrítünk rajta, a roládok mellé tálaljuk.