Indiáner
Indiáner
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 10 dekagramm
  • sütőpor - 1 kevés
  • tojásfehérje - 6 darab
  • tojássárgája - 3 darab
  • porcukor - 5 dekagramm
  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk

Csokoládémázhoz

  • porcukor - 10 dekagramm
  • csokoládé - 5 dekagramm

Töltelékhez

  • porcukor - 2 evőkanál
  • tejszín - 2 dl

Elkészítés:

  1. A cukorral kikeverjük a tojások sárgáját, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a fehérjékből felvert habot.Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe kis halmokat rakunk, közepesen meleg sütőben sütjük. Amikor kihűlt, a halmocskákat cukorral felvert tejszínhabbal összeragasztjuk, a csokoládémáz hozzávalóit 2 evőkanál vízzel sűrűre főzzük, majd leöntjük vele a süteményeket.