liszt | 10 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 1 kevés |
tojásfehérje | 6 darab |
tojássárgája | 3 darab |
porcukor | 5 dekagramm |
vékony lapocskákra vágott mandula | |
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk |
porcukor | 10 dekagramm |
---|---|
csokoládé | 5 dekagramm |
porcukor | 2 evőkanál |
---|---|
tejszín | 2 dl |
Indiáner a Desszertek kategóriában
A cukorral kikeverjük a tojások sárgáját, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a fehérjékből felvert habot.Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe kis halmokat rakunk, közepesen meleg sütőben sütjük. Amikor kihűlt, a halmocskákat cukorral felvert tejszínhabbal összeragasztjuk, a csokoládémáz hozzávalóit 2 evőkanál vízzel sűrűre főzzük, majd leöntjük vele a süteményeket.