Indiai zöldséges-sajtos tojáslepény
Indiai zöldséges-sajtos tojáslepény
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 evőkanál
  • tojás - 8 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • feta sajt - 10 dekagramm
  • lilahagyma - 1 darab
  • zöldborsó - 15 dekagramm
  • krumpli - 3 darab
  • kápia paprika - 2 darab
  • Knorr Ázsiai joghurtos csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A zöldborsót olvasszuk ki. A megpucolt krumplit vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre és főzzük meg kevés sós vízben 10-12 perc alatt. Majd szűrjük le.
  2. Ezalatt vágjuk kockára a paprikát és szeletekre a hagymát. Kevés olajon pirítsuk meg őket.
  3. A tojásokat verjük fel egy kevés tejföllel. Egy habverő segítségével jól keverjük el benne a Knorr-tasak tartalmát.
  4. Keverjük hozzá a pirított lilahagymát és kápia paprikát, a felengedett és meleg vízzel átöblített zöldborsót és a kisebb kockákra vágott sajtot.
  5. Egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Tegyük az aljára a megfőtt krumpli szeleteket. Majd öntsük rá a zöldséges-sajtos tojást.
  6. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre kb. 15-20 perc alatt. Ha kész, ne vegyük ki azonnal a sütőből, hanem nyissuk ki félig a sütő ajtaját és fokozatosan hűtsük le. Tálaljuk zöld salátával melegen, vagy szobahőmérsékleten, de akár hidegen is.