Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
hagyma | 1 darab |
spenótlevél | 250 gramm |
zellerszár | 2 darab |
darabolt paradicsom konzerv | 1 darab |
curry fűszerkeverék | 1 teáskanál |
kókusztej | 200 milliliter |
kesudió | 100 gramm |
édesburgonya | 750 gramm |
chili pehely | 1 teáskanál |
Indiai zöldséges egytál édesburgonyával és kesudióval a Főételek kategóriában
Aprítsuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Szeleteljük fel a megpucolt répát és a zellerszárat. Hámozzuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát. Enyhén pirítsuk meg a kesudiót. Olvassuk ki és jól csavarjuk ki a spenótleveleket.
Forrósítsuk fel a margarint egy lábosban közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert és a répát. Pirítsuk 7-8 percig. Majd adjuk hozzá a fokhagymát, a curry port, a chilipelyhet és pirítsuk további 2 percig. Adjuk hozzá az édesburgonyát.
Keverjünk hozzá 2,5 dl vizet, a Knorr-kockát, a paradicsomot és a kókusztejet. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és pároljuk 20 percig. A végén keverjük hozzá a kesudiót és a spenótot. Hozzuk újra forrásba, majd tálalhatjuk is.