Indiai paradicsomleves
Indiai paradicsomleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 400 milliliter
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • chili paprika - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 4 evőkanál
  • babérlevél - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • koriander zöld - 1 csokor
  • garam masala - 0.5 teáskanál
  • római köménymag - 1 teáskanál
  • paradicsom konzerv - 2 darab
  • koriander mag - 0.5 teáskanál
  • kókusztej konzerv - 1 darab
  • 3 cm-s friss gyömbér - 1 darab

Elkészítés:

  1. Egy nagy lábosban melegítsük fel az olajat. Vágjuk apróra a megpucolt hagymát és fokhagymát. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le. Adjuk mindhármat az olajhoz és dinszteljük puhára őket.
  2. Magozzuk ki és vágjuk apróra a chilit. Adjuk a hagymához a chilit, a babérlevelet, a római köményt, a koriandermagot és a garam masala-t. Pirítsuk kb. 4-5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot.
  3. Öntsük hozzá a kókusztejet és 400 ml vizet. Adjuk hozzá a Zöldségleves-kockát.
  4. Főzzük kb. 15-20 percig, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Szórjuk meg a tetejét friss korianderzölddel.