Feltöltve:

Illatos mézescsók

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

cukrozott citrom, vagy narancshéj5 dekagramm
cseresznyepálinka1 kupica
tojás2 darab
barna cukor25 dekagramm
reszelt citromhéj4 kávéskanál
őrölt fahéj1 kávéskanál
őrölt bors1 csipetnyi
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
őrölt kardamom1 csipetnyi
reszelt szerecsendió1 csipetnyi
szegfűbors1 kevés
darált mandula5 dekagramm
rétesliszt30 dekagramm
sütőpor1 kávéskanál
porcukor10 dekagramm
Rama a formához1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A cukrozott citrom, vagy narancshéjat nagyon finomra aprítjuk, meglocsoljuk a pálinkával, és 20 percig állni hagyjuk. A tojásokat a cukorral krémesre keverjük. A reszelt citromhéjat, fahéjat, a borsot, szegfűszeget, kardamont, szerecsendiót, szegfűborsot, és a pálinkába áztatott citromhéjat belekeverjük. Ezután a darált mandulát is hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és az előzőekhez adjuk. Ramával kikenünk egy tepsit, a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A mézescsók tésztájából kb 5 cm átmérőjű hengereket formázunk, és kb 2 cm-es darabokra vágjuk. Lisztezett kézzel golyókat gömbölyítünk és a tepsiben egymás mellé ültetjük őket, majd 15 percig sütjük. Még langyosan porcukorba forgatva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem