tejcsoki | 10 dekagramm |
étcsoki | 5 dekagramm |
Ráma | 13 dekagramm |
dió | 10 dekagramm |
tojás | 4 darab |
cukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
liszt | 28 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
őrölt fahéj | 0.5 teáskanál |
ánizs | 0.5 teáskanál |
tojásfehérje | 1 darab |
porcukor | 18 dekagramm |
A kétféle csokit a Ramával együtt felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A dióból 12 szemet félreteszünk, a többit feldaraboljuk.
A tojásokat a sóval, egy evőkanálnyi kivételével a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, belevegyítjük a folyékony csokit, majd a sütőporral, a fűszerekkel elvegyített lisztet és a feldarabolt diót kanalanként a masszába dolgozzuk.
Muffin papírba kanalazzuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 25 percig sütjük. A félretett diót vékonyan megkenjük a tojásfehérjével, meghintjük a félretett cukorral, kicsit száradni hagyjuk.
A porcukrot a maradék tojásfehérjébe forgatjuk, és a cukormázat vékonyan a muffinok tetejére kenjük. A cukros dióval díszítjük.
Hozzászólások