Illatos adventi koszorú mézeskalácsból
  • timer120 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A díszítéshez

    • fahéj - 4 rúd
    • piros szalag - 1 méter
    • mandarin lehámozott héja - 1 darab
    • piros marcipán, vagy pirosra színezett fondant máz - 5 dekagramm
    • citromlé - 1 darab
    • szegfűszeg - 1 púpos evőkanál

    A csokoládés mézeskalácstésztához (2 adag)

    • finomliszt - 34 dekagramm
    • mézeskalács fűszerkeverék - 4 teáskanál
    • keserű kakaópor - 6 dekagramm
    • Rama Sütőmargarin, darabokra vágva - 14 dekagramm
    • méz - 16 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • só - 2 csipetnyi
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál

    Az aranyszínű gyömbéres mézeskalácstésztához (1 adag)

    • finomliszt - 17 dekagramm
    • őrölt gyömbér - 1 teáskanál
    • őrölt fahéj - 1 teáskanál
    • Rama Sütőmargarin, darabokra vágva - 6 dekagramm
    • méz - 10 dekagramm
    • tojássárgája felverve - 1 darab
    • szódabikarbóna - 0.25 teáskanál
    • só - 1 csipetnyi

    A díszítő cukormázhoz (1 adag)

    • tojásfehérje - 1 darab
    • porcukor - 15 dekagramm

    Elkészítés: