Feltöltve:

Illatos báránytagine

timer 90
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

báránylapocka1 kilogramm
Knorr Erőleveskocka1 darab
Hagyma1 darab
fokhagyma gerezd2 darab
méz4 evőkanál
kurkuma0.5 kiskanál
római kömény0.5 kiskanál
aszalt szilva100 gramm
friss koriander zöld darab
Fahéj1 csipetnyi
őrölt koriander1 csipetnyi
szerecsendió1 csipetnyi

Tálaljuk kuszkusszal, vagy bulgurral. Adhatunk hozzá sóban eltett citromot, szárított gyümölcsöket, vagy olívát is.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A felkockázott húst barnítsuk le egy forró serpenyőben egy kis olíva olajon. Tegyük félre. Aprítsuk fel a hagymát, áztassuk be langymeleg vízbe az aszalt szilvát. Aprítsuk finomra a fokhagymát. Egy lábasban pirítsuk meg olíva olajon a hagymát és a fokhagymát 3-4 perc alatt.

  2. 2. lépés

    Adjuk hozzá a mézet és pirítsuk további 3-4 percig. Majd adjuk hozzá a leveskockát és a száraz fűszereket. Adjuk hozzá a bárányt és öntsük föl fél liter vízzel.

  3. 3. lépés

    Hozzuk forrásba, vegyük lejjebb a hőt, fedjük le és főzzük másfél órát. Időnként ellenőrizzük, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. A főzés végén adjuk hozzá a beáztatott szilvákat. Főzzük még pár percig, majd tálaljuk friss koriander zölddel megszórva.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek