Huszár gombocskák
Huszár gombocskák
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 250 gramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • sima liszt - 300 gramm
  • darált dió - 100 gramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • reszelt citromhéj - 0.5 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • porcukor - 80 gramm
  • lekvár - 1 üvegcse
  • porcukor a szóráshoz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fóliába tesszük és kb. 2 órát a hűtőben pihentetjük. A tésztából egyforma formákat, golyókat gyúrunk. A közepébe főzőkanál segítségével kis lyukakat készítünk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben készre megsütjük. A lekvárt egy kis porcukorral összekeverjük, és a kész formákat megtöltjük vele. A tetejét porcukorral szórjuk meg. Hagyjuk kihűlni.