Feltöltve:

Húsvéti torta

timer 130
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

egész tojás8 darab
kristálycukor8 evőkanál
liszt10 evőkanál
jó minőségű kakaópor15 dekagramm
sütőpor1 csomag
citromlé1 evőkanál
zsemlemorzsa1 darab
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tej3 dl
rum vagy rumaroma1 kevés
marcipándísz1 darab
tortadara1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tésztához 8 tojássárgát 4 kanál kristálycukorral habosra keverünk, a 8 tojásfehérjét a 4 kanál kristálycukorral szintén habosra keverjük. A tojássárgás cukorba teszünk 4 evőkanál kakaót, 4 evőkanál lisztet, sütőport és 1 evőkanál citromlevét, majd jól kikeverjük és lassan a tojásfehérjéhez adjuk.

2. lépés

Kikent, morzsázott kerek tortaformába öntjük óvatosan, hogy össze ne törjön és 120-130 fokon kb. 45 percig sütjük.

3. lépés

Krém készítése: 3 deci tejet, kb. 4-5 evőkanál lisztet, 20 dkg porcukrot, összekeverünk, sűrűre megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, de közben megkeverjük, hogy ne csomósodjon meg.

4. lépés

Ha kihűlt, akkor a 10 dkg kakaóval, rummal, vagy rumaromával és 25 dkg Ramával habosra keverjük. Ha ez is elkészült és kihűlt a tortánk is, akkor három részre keresztben felvágjuk és megkenjük.

5. lépés

A tetejére és oldalaira is maradjon krém. A tortadarával megszórjuk és a marcipánból készült répákkal díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá, igen finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem