Feltöltve:

Húsvéti tojásos sonkás pite (pie)

timer 80
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A töltelékhez

reszelni való kecskesajt20 dekagramm
natúr krémsajt20 dekagramm
sűrű főzőtejszín2 dl
tojás3 darab
főtt tojás4 darab
főtt, füstölt sonka20 dekagramm
friss vagy 1 kiskanálnyi szárított kakukkfű1 csapott evőkanál
koktélparadicsom1 marék
1 darab
őrölt fehér bors1 kevés

A tésztához

finomliszt20 dekagramm
1 csipetnyi
Ráma15 dekagramm
jéghideg víz3 evőkanál

A tészta nyújtásához

finomliszt1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához való lisztet egy tálba szórjuk, csipetnyit megsózzuk, a kis kockákra vágott hideg Ramát hozzáadjuk, majd két tenyerünk közt morzsolgatva, a vége felé a vizet hozzáadva gyors mozdulatokkal, hogy ne legyen ideje megmelegedni a kezünktől a Ramának, tésztává gyúrjuk.

  2. 2. lépés

    Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (pié formát) úgy, hogy pereme is legyen.

  3. 3. lépés

    Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb.10 perc alatt elősütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét.

  4. 4. lépés

    A kecskesajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss, vagy az összemorzsolt szárított kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.

  5. 5. lépés

    A főtt tojást szeletelővel vékony karikákra vágjuk, és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A sonkát apró kockákra vágjuk, a tojásra szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk. A koktélparadicsomokat beleszórjuk, (ha nagyok, akkor félbevágjuk előtte), hogy mindenhová egyformán jusson belőle.

  6. 6. lépés

    A sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 35-40 percig sütjük. Kb. 15 percnyi pihentetés után, cikkekre vágva tálaljuk. Nem csak ebédre melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre