Húsvéti tésztasaláta
Húsvéti tésztasaláta
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • zöldborsó - 25 dekagramm
  • Globus Majonéz - 6 evőkanál
  • masnitészta - 30 dekagramm
  • főtt tojás - 4 darab
  • főtt sonka - 20 dekagramm
  • medvehagyma levél - 10 darab

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg bő sós vízben a tasakján olvasottak szerint. Majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. (Ha tésztasalátát készítünk akkor nyugodtan öblítsük le a tésztát hideg vízben, különben túlkészülne a tészta a hűlés alatt)
  2. Közben a zöldborsót olvasszuk ki és szintén főzzük meg lobogó vízben 3 perc alatt. Majd szűrjük le és hűtsük le hideg vízben.
  3. Ezalatt a sonkát és a paprikát kockázzuk fel,a tojást vágjuk negyedekre, vagy nyolcadokra. A medvehagymát aprítsuk fel.
  4. Tegyük egy nagy keverőtálba az összetevőket, adjuk hozzá a majonézt és keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Tálalhatjuk azonnal is, vagy később, lehűtve.