Feltöltve:

Húsvéti foszlós kalács

timer 0
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 18

Hozzávalók

liszt500 gramm
1 teáskanál
olvasztott Rama Vajas Íz80 gramm
cukor60 gramm
tojás sárgája1 darab
langyos tej300 milliliter
friss élesztő20 gramm
tojás (kenéshez)1 darab

Kalács

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Előkészületként melegítsük elő a sütőt 170 C-ra és béleljünk ki egy tepsit szilikonos sütőpapírral. Keverjük össze az élesztőt 50ml langyos tejjel és 3 evőkanál cukorral. Hagyjuk 10 percig állni, amíg felfut.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Egy tálba öntsük bele a tejet, rá a sót, a lisztet, cukrot, olvasztott Rama Vajas Ízt, tojássárgát és végül a felfuttatott élesztőt.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Gyúrjuk addig, amíg elválik a tészta a tál falától.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Enyhén lisztezett deszkán dagasszuk a tésztát 10-15 percig.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Dagasztás után hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten 30-40 percig körülbelül a duplájára kelni. Takarjuk le egy tállal vagy konyharuhával.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A megkelt tésztát osszuk 4-6 felé, attól függően, hogy milyen fonást szeretnénk. Formáljunk belőlük gombócokat. Pihentessük letakarva 15 percig.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    A gombócokat sodorjuk ki hosszabb csíkokra, ezek lesznek a fonatok. Az egyik végüket csípjük össze, majd fonjuk meg a kalácsunkat 3-as, 4-es vagy 6-os fonással, tetszés szerint (a fonási technikát blogunkban lépésről lépésre bemutatjuk). Ezután helyezzük a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a felvert egész tojással. Pihentessük szobahőmérsékleten 30 percet.

  8. 8. lépés

    8. lépés képe

    A pihenő idő leteltével kenjük le újra tojással, majd süssük a 170C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Laktózmentes pihe-puha kalács

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mazsolás kalácsfészek

timer 175"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsvéti foszlós kalács

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 18