Húsvéti fasírtgolyók tojással
Húsvéti fasírtgolyók tojással
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • Tojás - 6 darab
  • Liszt - 1 evőkanál
  • darált sertéshús - 500 gramm
  • zsemle - 2 darab

Elkészítés:

  1. A tejbe áztatott zsemléket csavarjuk ki és morzsoljuk szét. Adjuk a darált húshoz a Knorr Carbonara alappal és az aprított petrezselyem zölddel együtt. Jól keverjük össze. Ízlés szerint ízesíthetjük még egy kevés Delikáttal. Tegyük félre pár percig.
  2. Ezalatt főzzük meg a tojásokat keményre, kb. 9 perc alatt. Majd hűtsük le és pucoljuk meg őket. Jól törölgessük meg a megpucolt tojásokat, esetleg megforgathatjuk egy kevés lisztben, hogy jól hozzátapadjon a húshoz.
  3. Kicsit olajozzuk be a kezünket és a tojások köré gyúrjunk a darált húsból szép golyókat formálva. Ne túl vastagra. 6 db megfelelő méretű fasírtgolyónk lesz.
  4. Helyezzük őket egy olajjal kikent tepsibe és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt szépen megsül. Tálaljuk burgonyapürével melegen, vagy akár hidegen félbe, vagy negyedekbe vágva.