Húsvéti bőrös füstölt csülök glazúrral a Főételek kategóriában
Tegyük a csülköt annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, forraljuk fel, a keletkező habot szedjük le és adjuk hozzá az egész borsot és a babérlevelet, lassú tűzön főzzük 1 óráig.
Adjuk hozzá a leves zöldségeket, főzzük további 1 óráig. A csülköt vegyük ki a léből, hagyjuk kihűlni. A megmaradt levet felhasználhatjuk alapléként például egy finom bableves készítéséhez.
Egy kisebb tálban nyomjkodjuk szét a Knorr kockákat, keverjük simára a mézzel és whiskyvel. adjuk hozzá a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét.
A kihűlt csülkön vagdossuk be a bőrt és szépen, egyenletesen kenjük be a glazúrral.
Nyomkodjuk a bőrbe a szegfűszegeket. Tegyük a csülköt 180 fokra előmelegített sütőbe, és időnként a glazúrral kenegetve, süssük fél óráig. Tálalhatjuk melegen is, hidegen is. Körítsük ízlés szerint gyümölcsökkel, főtt zöldségekkel.