Feltöltve:

Húsvéti bőrös füstölt csülök glazúrral

timer 170
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

füstölt csülök1 darab
Knorr Erőleveskocka2 darab
méz4 evőkanál
narancs1 darab
bourbon whiskey50 milliliter
vegyes leveszöldség1 csomag
babérlevél3 darab
egész fekete bors10 szem
egész szegfűszeg15 darab

Elkészítés

1. lépés

Tegyük a csülköt annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, forraljuk fel, a keletkező habot szedjük le és adjuk hozzá az egész borsot és a babérlevelet, lassú tűzön főzzük 1 óráig.

2. lépés

Adjuk hozzá a leves zöldségeket, főzzük további 1 óráig. A csülköt vegyük ki a léből, hagyjuk kihűlni. A megmaradt levet felhasználhatjuk alapléként például egy finom bableves készítéséhez.

3. lépés

Egy kisebb tálban nyomjkodjuk szét a Knorr kockákat, keverjük simára a mézzel és whiskyvel. adjuk hozzá a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét.

4. lépés

A kihűlt csülkön vagdossuk be a bőrt és szépen, egyenletesen kenjük be a glazúrral.

5. lépés

Nyomkodjuk a bőrbe a szegfűszegeket. Tegyük a csülköt 180 fokra előmelegített sütőbe, és időnként a glazúrral kenegetve, süssük fél óráig. Tálalhatjuk melegen is, hidegen is. Körítsük ízlés szerint gyümölcsökkel, főtt zöldségekkel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem