Feltöltve:

Húsvéti bőrös füstölt csülök glazúrral

timer 170
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

füstölt csülök1 darab
Knorr Erőleveskocka2 darab
méz4 evőkanál
narancs1 darab
bourbon whiskey50 milliliter
vegyes leveszöldség1 csomag
babérlevél3 darab
egész fekete bors10 szem
egész szegfűszeg15 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tegyük a csülköt annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, forraljuk fel, a keletkező habot szedjük le és adjuk hozzá az egész borsot és a babérlevelet, lassú tűzön főzzük 1 óráig.

  2. 2. lépés

    Adjuk hozzá a leves zöldségeket, főzzük további 1 óráig. A csülköt vegyük ki a léből, hagyjuk kihűlni. A megmaradt levet felhasználhatjuk alapléként például egy finom bableves készítéséhez.

  3. 3. lépés

    Egy kisebb tálban nyomjkodjuk szét a Knorr kockákat, keverjük simára a mézzel és whiskyvel. adjuk hozzá a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét.

  4. 4. lépés

    A kihűlt csülkön vagdossuk be a bőrt és szépen, egyenletesen kenjük be a glazúrral.

  5. 5. lépés

    Nyomkodjuk a bőrbe a szegfűszegeket. Tegyük a csülköt 180 fokra előmelegített sütőbe, és időnként a glazúrral kenegetve, süssük fél óráig. Tálalhatjuk melegen is, hidegen is. Körítsük ízlés szerint gyümölcsökkel, főtt zöldségekkel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 250"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
{verbatim} {/verbatim}