Húsvéti báránysült
Húsvéti báránysült
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csontos báránycomb (kb. 2,5 kg) - 1 darab
  • burgonya - 600 gramm
  • Knorr Erőleveskocka - 2 darab
  • mustár - 2 púpos evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 4 darab
  • olíva olaj - 2 darab
  • rozmaring ág - 3 darab
  • kakukkfű ág - 4 darab
  • fehér bor - 150 milliliter

Elkészítés:

  1. Készítsünk pasztát a leveskockákból, olíva olajból, mustárból és 2 ek citromléből. Jó erősen dörzsöljük be a báránycombot ezzel a pasztával. Tekerjük be a húst folpackkal és tegyük hűtőbe legalább 1 órára, vagy akár egész éjszakára. Sütés előtt legalább egy órával vegyük ki a húst a hűtőből, hogy legyen ideje temperálódni, szobahőmérsékletűre felmelegedni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk cikkekre a burgonyát. Béleljünk ki egy nagyobb sütőtálat egy sütőpapírral. Tegyük bele a báránycombot az enyhén megsózott burgonyával, a széttört fokhagymával, rozmaringgal és a kakukkfűvel együtt. Öntsük rá a bort. Tegyük a sütőbe és süssük kb. 15 percig. Majd vegyük lejjebb a hőt 200°C-ra és süssük további 1 órát, ha szaftosabbra és rózsaszínre, másfél óráig, ha jobban átsültre szeretnénk. Ellenőrizzük a készültséget egy hústűvel. Ha a burgonya közben megsült, azt vegyük ki és tegyük félre tálalásig.
  3. Ha kész, vegyük ki a sütőből, fedjük le alufóliával és minimum 10 percig hagyjuk pihenni, mielőtt felszeletelnénk. Tálaljuk a vele sült burgonyával.