Húsvéti bárányragu leves
Húsvéti bárányragu leves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • tejföl - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 1 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • gomba - 20 dekagramm
  • tárkony - 1 teáskanál
  • zöldborsó - 15 dekagramm
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • főtt, füstölt sonka - 10 dekagramm
  • kockázott bárányhús - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy lábosban forrósítsunk fel margarint és pirítsuk meg rajta őket.
  2. Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott húst és pirítsuk meg azt is állandóan kevergetve.
  3. Ezután adjuk hozzá a babérlevelet, a paprikát és a tárkonyt.Öntsük föl kb. másfél liter vízzel és adjuk hozzá a leveskockákat. Hozzuk forrásba.
  4. Ezalatt tisztítsuk meg a répát és a gombát. Vágjuk a répát kockákra, a gombát cikkekre. Adjuk a leveshez. Közepes lángon főzzük majdnem készre.
  5. Ekkor adjuk hozzá a sonkát és a zöldborsót. Főzzük további pár percig, míg elkészül.
  6. A lisztet keverjük ki simára a tejföllel és citromlével. Habarjuk be vele a levest és forraljuk pár percig. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel.