Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
petrezselyem zöld | 1 csokor |
tejföl | 2 evőkanál |
sárgarépa | 1 darab |
citromlé | 1 evőkanál |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
babérlevél | 1 darab |
liszt | 1 evőkanál |
hagyma | 1 darab |
gomba | 20 dekagramm |
tárkony | 1 teáskanál |
zöldborsó | 15 dekagramm |
fűszerpaprika | 1 teáskanál |
főtt, füstölt sonka | 10 dekagramm |
kockázott bárányhús | 50 dekagramm |
Húsvéti bárányragu leves a Levesek kategóriában
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy lábosban forrósítsunk fel margarint és pirítsuk meg rajta őket.
Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott húst és pirítsuk meg azt is állandóan kevergetve.
Ezután adjuk hozzá a babérlevelet, a paprikát és a tárkonyt.Öntsük föl kb. másfél liter vízzel és adjuk hozzá a leveskockákat. Hozzuk forrásba.
Ezalatt tisztítsuk meg a répát és a gombát. Vágjuk a répát kockákra, a gombát cikkekre. Adjuk a leveshez. Közepes lángon főzzük majdnem készre.
Ekkor adjuk hozzá a sonkát és a zöldborsót. Főzzük további pár percig, míg elkészül.
A lisztet keverjük ki simára a tejföllel és citromlével. Habarjuk be vele a levest és forraljuk pár percig. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel.