Hússal töltött káposzta
Hússal töltött káposzta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 100 gramm
  • tejföl - 125 milliliter
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • szegfűbors - 0.5 teáskanál
  • fehér káposzta - 1 darab
  • szalonna - 200 gramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • marha lapocka - 400 gramm
  • őrölt fekete bors - 0.5 teáskanál

Elkészítés:

  1. Készítsük el a tölteléket: vágjuk apróra a húst és a szalonnát. Adjuk hozzá ízlés szerint a Knorr Delikátot, borsot. Vágjuk apróra a hagymát, dinszteljük meg és adjuk a húshoz. A Tyúkhúsleves-kockát keverjük el 250 ml forró vízben. Öntsünk rá a húsra és keverjük össze. A káposztát főzzük meg egészben sós vízben. Miután kivettük, óvatosan hajlítgassuk ki a leveleit, nehogy letörjenek és a húsos tölteléket töltsük a levelek közé.
  2. Tegyük a káposztát egy lábosba. Öntsünk rá 125 ml alaplevet és az olvasztott margarint, adjunk hozzá szegfűborsot, majd lefedve tedd a sütőbe 30 percre.
  3. Ezután tegyük a lábost a főzőlapra, öntsük rá a leves másik felét és a tejfölt és főzzük. Időközönként a káposztát öntözzük meg a lével és forgassuk meg. Akkor készül el, ha a villát már könnyedén bele tudjuk szúrni. Tálaljuk a főzés során létrejött, átszűrt szósszal.