Feltöltve:

Hússal töltött káposzta

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz100 gramm
tejföl125 milliliter
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
szegfűbors0.5 teáskanál
fehér káposzta1 darab
szalonna200 gramm
Delikát ételízesítő1 teáskanál
marha lapocka400 gramm
őrölt fekete bors0.5 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Készítsük el a tölteléket: vágjuk apróra a húst és a szalonnát. Adjuk hozzá ízlés szerint a Knorr Delikátot, borsot. Vágjuk apróra a hagymát, dinszteljük meg és adjuk a húshoz. A Tyúkhúsleves-kockát keverjük el 250 ml forró vízben. Öntsünk rá a húsra és keverjük össze. A káposztát főzzük meg egészben sós vízben. Miután kivettük, óvatosan hajlítgassuk ki a leveleit, nehogy letörjenek és a húsos tölteléket töltsük a levelek közé.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Tegyük a káposztát egy lábosba. Öntsünk rá 125 ml alaplevet és az olvasztott margarint, adjunk hozzá szegfűborsot, majd lefedve tedd a sütőbe 30 percre.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Ezután tegyük a lábost a főzőlapra, öntsük rá a leves másik felét és a tejfölt és főzzük. Időközönként a káposztát öntözzük meg a lével és forgassuk meg. Akkor készül el, ha a villát már könnyedén bele tudjuk szúrni. Tálaljuk a főzés során létrejött, átszűrt szósszal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Székelykáposzta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 2

Sertéscomb kapros káposztában

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott káposzta

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0

Káposztás sertésgulyás

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Bigosz - lengyel húsos káposzta

timer 200"
mood Közepes
thumb_up 1

Karaj káposztával és gombával

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 1