Húspogácsa csípős burgonyaágyon recept.
Először a húspogácsát készítjük el: a vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd a darált húshoz adjuk a fokhagymával és a felkockázott paprikával együtt. Ízesítjük sóval, borssal és egy nagy csipet majorannával.
Vizes kézzel nagyobb méretű pogácsákat formázunk belőle és olajban kisütjük.
A burgonyaágyhoz a burgonyát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit, a petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk. Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A petrezselyemmártáshoz egy edényben felhevítjük a Rama margarint és hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, majd 2-3 ek lisztet, kicsit lepirítunk rajta. Fokozatosan felöntjük a meleg tejjel és a tejszínnel, közben kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre. 5-6 percen keresztül főzzük, eközben folyamatosan kevergessük. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Mikor a lángot már elzártuk alatta, beletesszük a maradék petrezselyemzöldet is.
Tálalás: a tányér közepére helyezzük a burgonyaágyat, a tetejére kerül a húspogácsa és meglocsoljuk a mártással.