Húsos-zöldséges lencseleves
Húsos-zöldséges lencseleves
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 3 dl
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 3 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 3 darab
  • babérlevél - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • burgonya - 3 darab
  • Knorr Ételsűrítő - 30 gramm
  • petrezselyemgyökér - 2 darab
  • sertéscomb - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lencsét kb. 4 órára hideg vízbe áztatjuk.
  2. Megtisztítjuk a vöröshagymát, majd apróra vágjuk, kuktába tesszük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd beletesszük a kockára vágott sertés húst, a lencsét, a zúzott fokhagymát és felengedjük annyi vízzel, hogy 3 ujjnyira ellepje. Hozzátesszük a leveskockákat, a babérleveleket és 40 percig főzzük.
  3. Amikor megpuhult, átöntjük a húsos lencsét egy nagyobb fazékba, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret és burgonyát, felöntjük kb. 3 liter vízzel, majd addig főzzük, amíg minden összetevő meg nem puhul.
  4. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a két pohár tejfölhöz habverővel hozzákeverünk kb. 3 dl-t a leves levéből, majd beleöntjük a kész levesbe. A 30 g ételsűrítőt elkeverjük 1 dl hideg vízzel és azt is hozzáadjuk a leveshez. Visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés mellett megvárjuk, amíg felforr. Ízlés szerint még sózhatjuk.