Feltöltve:

Húsos-zöldséges lencseleves

timer 100
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl3 dl
sárgarépa2 darab
vöröshagyma3 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka3 darab
babérlevél3 darab
fokhagymagerezd1 darab
burgonya3 darab
Knorr Ételsűrítő30 gramm
petrezselyemgyökér2 darab
sertéscomb50 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lencsét kb. 4 órára hideg vízbe áztatjuk.

2. lépés

Megtisztítjuk a vöröshagymát, majd apróra vágjuk, kuktába tesszük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd beletesszük a kockára vágott sertés húst, a lencsét, a zúzott fokhagymát és felengedjük annyi vízzel, hogy 3 ujjnyira ellepje. Hozzátesszük a leveskockákat, a babérleveleket és 40 percig főzzük.

3. lépés

Amikor megpuhult, átöntjük a húsos lencsét egy nagyobb fazékba, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret és burgonyát, felöntjük kb. 3 liter vízzel, majd addig főzzük, amíg minden összetevő meg nem puhul.

4. lépés

Ezután lehúzzuk a tűzről, és a két pohár tejfölhöz habverővel hozzákeverünk kb. 3 dl-t a leves levéből, majd beleöntjük a kész levesbe. A 30 g ételsűrítőt elkeverjük 1 dl hideg vízzel és azt is hozzáadjuk a leveshez. Visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés mellett megvárjuk, amíg felforr. Ízlés szerint még sózhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem