Húsos töltött padlizsán
Húsos töltött padlizsán
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • padlizsán - 2 darab
  • darált sertéshús - 20 dekagramm
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 csomag
  • Globus Ketchup - 4 evőkanál
  • napraforgó étolaj - 3 evőkanál
  • panírmorzsa - 8 evőkanál

Elkészítés:

  1. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kis talpat vágunk rá, hogy ne billegjen. Kivágjuk a közepét és tepsibe tesszük, a kivájt középrészt kis kockára vágjuk, félretesszük.
  2. A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, az őrölt köményt, a babérlevelet, röviden pároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott padlizsánt, az Alapot, és felöntjük 2,5 dl vízzel.
  3. Kevergetve felforraljuk, készre főzzük, összekeverjük a panírmorzsával, és a kivájt padlizsánba töltjük.
  4. Meglocsoljuk a tejföllel elkevert ketchuppal, megszórjuk reszelt sajttal és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Burgonyapürével tálalhatjuk.