Húsos töltött gomba
Húsos töltött gomba
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • közepes gomba - 12 darab
  • darálthús - 30 dekagramm
  • kis fej hagyma - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • reszelt sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A margarinon pirítsuk aranysárgára a finomra vágott hagymát.
  2. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat és 1 dl vizet. Időnként megkeverve pároljuk 5-8 percig.
  4. A gombák tönkjeit törjük ki, vágjuk kis kockára, adjuk a darált húshoz. A fejeket papírtörlővel törölgessük át alaposan.
  5. A darált húst húzzuk félre a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a tojást.
  6. Töltsük meg a gombafejeket, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Szórjuk meg reszelt sajttal, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 25 percig.