Húsos tésztafelfújt
Húsos tésztafelfújt
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 3 darab
  • trappista sajt - 10 dekagramm
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • penne tészta - 20 dekagramm
  • darált hús - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Margarinon pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát. Adjuk hozzá a darált húst, egy kicsit pirítsuk meg, közben állandóan kevergessük. Közben, enyhén sós, forró vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le.
  2. Majd öntsük hozzá az Alapot, a javasolt folyadékmennyiséggel, és forraljuk össze, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Keverjük össze a közben  kifőtt tésztával, szórjunk rá oregánot. Ha már nem túl meleg (erre ügyeljünk), keverjük hozzá a tojássárgáját, majd óvatosan a kemény tojáshabot.
  4. Tegyük margarinnal kikent, panírmorzsával megszórt tepsibe és süssük készre 25 perc alatt.