Feltöltve:

Húsos rakott burgonya

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
vöröshagyma2 darab
burgonya1 kilogramm
sertés karaj60 dekagramm
napraforgóolaj5 evőkanál
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill2 evőkanál
Delikát8 ételízesítő2 evőkanál
Knorr Mézes-mustáros szósz1 darab

Húsos rakott burgonya a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A kb. 0,5 cm vastag hússzeleteket kézzel, vagy esetleg húsklopfolóval kissé megütögetjük, majd fűszerezzük a Fűszervarázzsal a szeletek mindkét oldalát. A hússzeleteket az olajon serpenyőben elősütjük.

2. lépés

A meghámozott burgonyát vékony karikákra vágjuk. A kiolajozott tepsibe behelyezzük a hússzeleteket, a tetejére karikázzuk a vöröshagymát, majd befedjük burgonyakarikákkal.

3. lépés

Kb. két sor burgonya után (soronként szórjuk meg ételízesítővel a burgonyát), ráöntjük a tejföl és a szósz felét, majd folytatjuk a burgonyarétegek rakását.

4. lépés

Az utolsó sorra ráöntjük a maradék szószt 1 dl vízzel elkeverve és a maradék tejfölt. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 180-200 °C-on, kb. 35 percig sütjük.

5. lépés

Ha a hús és a burgonya megsült, fólia nélkül egy kicsit pirítjuk a rakott burgonya tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem