Húsos milánói lasagne
Húsos milánói lasagne
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • Rama Classic - 5 dekagramm
  • olaj - 1 evőkanál
  • sajt - 10 dekagramm
  • Knorr Lasagne alap - 1 csomag
  • lasagne lap - 9 darab
  • gépsonka - 20 dekagramm
  • darált hús - 25 dekagramm
  • friss gomba - 250 dekagramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Pirítsuk meg kevés margarinon a darált húst, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a kockázott sonkát. Pirítsuk míg a saját levét el nem fövi.
  2. Öntsük rá a paradicsom konzervet és egy dl vízzel öblítsük ki a dobozát és adjuk hozzá azt is. Majd adjuk hozzá a Knorr tasak tartalmát. Kevergetés közben forraljuk össze.
  3. Egy kb. 1,5 l-es tűzálló edény aljára kevés szószt öntünk, majd belehelyezünk 3 lasagne lapot egymás mellé.
  4. Úgy rétegezzük a szószt és a tésztalapokat, hogy a szósz legyen az utolsó, legfelső réteg. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
  5. Az előkészített lasagnét fedjük le fóliával, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.