Húsos-lecsós rakott burgonya
Húsos-lecsós rakott burgonya
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tejföl - 4 dl
  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 3 darab
  • tojás - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • füstölt húsos szalonna - 10 dekagramm
  • zöldpaprika - 3 darab
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • főtt tojás - 4 darab
  • darált marhahús - 50 dekagramm
  • főtt burgonya - 1 kilogramm
  • őrölt pirospaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A húsos szalonnát apró kockára vágjuk és a margarinon megsütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát amit megpirítunk.
  2. Hozzáadjuk a darált marhahúst, a felszeletelt paradicsomot, a felszeletelt paprikát és a szétzúzott fokhagymát. Megszórjuk az őrölt piros paprikával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Felöntjük egy kevés vízzel (kb.1dl) és készre pároljuk
  4. A sütőedényt kikenjük Rama margarinnal és belekarikázzuk a főtt burgonya felét. Rákanalazzuk a húsos masszát, rárakjuk a felkarikázott főtt tojást.
  5. Befedjük a maradék felkarikázott burgonyával. A tejfölbe belekeverjük a 2 db nyers tojást és a reszelt sajtot. Rákanalazzuk a burgonyára.
  6. Az edényt lefedve 40 percig sütjük 170 C fokon. Majd a fedőt levesszük és 5 perc alatt ropogósra pirítjuk.