Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tejföl | 4 dl |
paradicsom | 2 darab |
vöröshagyma | 3 darab |
tojás | 2 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
füstölt húsos szalonna | 10 dekagramm |
zöldpaprika | 3 darab |
reszelt sajt | 10 dekagramm |
főtt tojás | 4 darab |
darált marhahús | 50 dekagramm |
főtt burgonya | 1 kilogramm |
őrölt pirospaprika | 1 teáskanál |
Húsos-lecsós rakott burgonya a Főételek kategóriában
A húsos szalonnát apró kockára vágjuk és a margarinon megsütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát amit megpirítunk.
Hozzáadjuk a darált marhahúst, a felszeletelt paradicsomot, a felszeletelt paprikát és a szétzúzott fokhagymát. Megszórjuk az őrölt piros paprikával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A sütőedényt kikenjük Rama margarinnal és belekarikázzuk a főtt burgonya felét. Rákanalazzuk a húsos masszát, rárakjuk a felkarikázott főtt tojást.