Húsos kosárka burgonyás tésztában recept.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és még melegen krumpli nyomón átnyomjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót és borsot ízlés szerint.
Összegyúrjuk és félre tesszük kicsit pihentetni, addig elkészítjük a tölteléket.A zsemlét megáztatjuk a tejben, a vöröshagymát apró kockára vágjuk és a margarinon megpirítjuk, amikor már majdnem kész hozzáadjuk a szét zúzott fokhagymát. A darált húshoz adjuk a hagymát, a kifacsart zsemlét, a tojást és a fűszereket.
A tésztát 2/3 és 1/3 részre osszuk. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk, amiket belehelyezünk a muffin sütőbe. Kosárka alakúra bélelve ki a sütőt.
A töltelékből minden kosárkát jó kétharmad részig rakjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk és egy kicsit kisebb szaggatóval annyi kört szaggatunk amennyi kosárkánk van. Minden kosárka tetejére rakunk egyet. Betesszük 190-200C sütőbe sütni, és kb 1 óra alatt készre sütjük.