Feltöltve:

Húsos kosárka burgonyás tésztában

timer 90
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
vöröshagyma1 darab
tojás2 darab
tej2 dl
fokhagymagerezd4 darab
burgonya1 kilogramm
liszt50 dekagramm
zsemle2 darab
darált hús50 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Húsos kosárka burgonyás tésztában elkészítés 1. lépés képe

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és még melegen krumpli nyomón átnyomjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót és borsot ízlés szerint.
Összegyúrjuk és félre tesszük kicsit pihentetni, addig elkészítjük a tölteléket.A zsemlét megáztatjuk a tejben, a vöröshagymát apró kockára vágjuk és a margarinon megpirítjuk, amikor már majdnem kész hozzáadjuk a szét zúzott fokhagymát. A darált húshoz adjuk a hagymát, a kifacsart zsemlét, a tojást és a fűszereket.

2. lépés

Húsos kosárka burgonyás tésztában elkészítés 2. lépés képe

A tésztát 2/3 és 1/3 részre osszuk. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk, amiket belehelyezünk a muffin sütőbe. Kosárka alakúra bélelve ki a sütőt.
A töltelékből minden kosárkát jó kétharmad részig rakjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk és egy kicsit kisebb szaggatóval annyi kört szaggatunk amennyi kosárkánk van. Minden kosárka tetejére rakunk egyet. Betesszük 190-200C sütőbe sütni, és kb 1 óra alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem