Húsos kelkáposztaleves
Húsos kelkáposztaleves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 15 dekagramm
  • vöröshagyma - 2 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 4 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • burgonya - 15 dekagramm
  • petrezselyem - 2 darab
  • kelkáposzta - 80 dekagramm
  • pulykacomb filé - 40 dekagramm
  • babérlevél, - 2 darab

Elkészítés:

  1. A hagymát felaprózzuk, a húst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, aztán beleforgatjuk a húst, és pár percig pirítjuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldségeket karikára, a burgonyát kockákra, a kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát az egész borssal teatojásba zárjuk.
  2. Felforralunk 2 l vizet az elmorzsolt leveskockákkal. Hozzáadjuk a zöldségeket, a teatojást,mérsékelt tűzön puhára főzzük. A leveshez adjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, frissen reszelt szerecsendiót adunk hozzá, és tovább forraljuk. Végül kiemeljük a teatojást, és a babérlevelet.