sárgarépa | 15 dekagramm |
---|---|
vöröshagyma | 2 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 4 darab |
olaj | 1 evőkanál |
fokhagymagerezd | 4 darab |
burgonya | 15 dekagramm |
petrezselyem | 2 darab |
kelkáposzta | 80 dekagramm |
pulykacomb filé | 40 dekagramm |
babérlevél, | 2 darab |
Húsos kelkáposztaleves a Levesek kategóriában
A hagymát felaprózzuk, a húst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, aztán beleforgatjuk a húst, és pár percig pirítjuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldségeket karikára, a burgonyát kockákra, a kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát az egész borssal teatojásba zárjuk.
Felforralunk 2 l vizet az elmorzsolt leveskockákkal. Hozzáadjuk a zöldségeket, a teatojást,mérsékelt tűzön puhára főzzük. A leveshez adjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, frissen reszelt szerecsendiót adunk hozzá, és tovább forraljuk. Végül kiemeljük a teatojást, és a babérlevelet.