Húsos káposzta recept.
A húst 2 centis kockákra vágjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban margarinon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kicsit pirítjuk, majd beletesszük a húst.
Kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Sóval, borssal ízesítjük.
Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük.
Eközben a fejeskáposztát nagyon vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk.
Ha a hús félig kész (miután feltettük körülbelül 1 óra múlva) hozzáadjuk a káposztát. Ecettel ízesítjük, felforraljuk, majd kis lángon tovább főzzük.
Szükség esetén főlés közben pótoljuk a vizet.
Előkészítjük a fél kiló rizst, egy tálba megmossuk, mikor már a hús puha, hozzáadjuk a rizst.
Gyakori keverés mellett addig főzzük amíg a rizs puha nem lesz, elzárjuk, és fedő alatt még puhulni hagyjuk.