Húsos káposzta recept.
A húst megtisztítjuk, kockára vágjuk. A szalonnát szintén felkockázzuk, a káposztát hideg vízzel kiöblítjük. Nem kell nagyon kimosni. A rizst megmossuk.
Egy nagyobb edény aljára tesszük a káposzta felét, rátesszük a húst, a szalonnakockákat, beleszórjuk a szemes borsot és a babérlevelet. A tetejére rátesszük a maradék káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát.
Közepes lángon, fedő alatt feltesszük főni a káposztát. Mikor felforrt, ízlés szerint sózzuk, majd továbbra is fedő alatt de most már lassú tűzön addig főzzük amíg a hús meg nem puhul. Időközben ha szükséges utána sózzuk. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a csöves paprikát és finoman belekeverjük a rizst. 5 percig együtt főzzük, majd elkészítjük a rántást.
Egy edényben az olajat felhevítjük, beletesszük a lisztet és közepes lángon állandó keverés közben világos zsemleszínűre pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő káposztához és kb. 5 percig főzzük még. Tálalás előtt 10 percig fedő alatt pihentetjük.