tojássárgája | 1 darab |
---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
víz | 1 dl |
tejföl | 1 dl |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
cukor | 1 teáskanál |
tej | 1 dl |
fokhagymagerezd | 2 darab |
sajt | 20 dekagramm |
liszt | 40 dekagramm |
tejszín | 1 dl |
só | 1 teáskanál |
Globus Ketchup | 1 dl |
pirospaprika | 1 evőkanál |
darált hús | 30 dekagramm |
élesztő | 2 dekagramm |
kukorica konzerv | 30 dekagramm |
Húsos háromszögek recept.
Megfuttatjuk az élesztőt pici cukorral és a tejjel. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tésztánk ne váljék ragacsossá. Minél keményebb a tészta, annál könnyebb dolgunk lesz a töltéskor. 30 percre félretesszük, addig elkészítjük a tölteléket.
A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon kis lángon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a húst. 10 perc után hozzáadjuk a fűszereket. Sót, borsot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát, majd 10 percig tovább kevergetjük. Ráöntjük a ketchupot és a tejszínt, majd további 10 percig főzzük. .
A megkelt tésztát gyúródeszkán kinyújtjuk. Megkenjük a húsos krémmel, megszórjuk kukoricával és reszelt sajttal. Feltekerjük és megkenjük a tetejét a tejföl és a tojássárga keverékével. Háromszögeket vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejére reszelt füstölt sajtot teszünk és 180 fokon 30 percig sütjük.