Húsos-gombás torta
Húsos-gombás torta
  • timer115 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 3 darab
  • csirke - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 0.25 liter
  • húsleves - 0.25 liter
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 1 darab
  • erdei gomba - 50 dekagramm
  • zsemle - 1 darab
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor

Elkészítés:

  1. A csirkét mossuk meg, és vágjuk negyedekre. Főzzük meg a csirkét Knorr Delikátos vízben kb 60 perc alatt, majd csontozzuk ki, a húst daráljuk le. A léből, amiben a csirke főtt tegyünk félre 0,25 litert.
  2. Míg fő a csirke, vágjuk apróra a hagymát. A megmosott és megszárított gombát vágjuk szeletekre. Aprítsuk fel a petrezselymet. A fokhagymát is vágjuk apróra.
  3. Forró olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a húst, a petrezselymet, majd öntsük rá a megtartott levet. Forraljuk fel, aztán hűtsük le.
  4. Miután kihűlt, adjunk hozzá két tojás sárgáját és tejet. A tojások fehérjét verjük habbá, majd adjuk hozzá a masszához.
  5. A harmadik tojást keverjük el a maradék tejjel és adjuk hozzá a fokhagymát.
  6. Béleljünk ki alufóliával egy tortaformát. A zsemlét vágjuk szeletekre, majd mártsuk bele a tojásos tejbe és tegyük a tortaforma aljára.
  7. A húsos masszát tegyük a zsemlékre és egyengessük el. Süssük 220 fokon 25 percig.