fokhagyma gerezd | 1 darab |
---|---|
vöröshagyma | 2 darab |
tojás | 3 darab |
csirke | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
tej | 0.25 liter |
húsleves | 0.25 liter |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
erdei gomba | 50 dekagramm |
zsemle | 1 darab |
aprított petrezselyemzöld | 1 csokor |
Húsos-gombás torta a Főételek kategóriában
A csirkét mossuk meg, és vágjuk negyedekre. Főzzük meg a csirkét Knorr Delikátos vízben kb 60 perc alatt, majd csontozzuk ki, a húst daráljuk le. A léből, amiben a csirke főtt tegyünk félre 0,25 litert.
Míg fő a csirke, vágjuk apróra a hagymát. A megmosott és megszárított gombát vágjuk szeletekre. Aprítsuk fel a petrezselymet. A fokhagymát is vágjuk apróra.
Forró olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a húst, a petrezselymet, majd öntsük rá a megtartott levet. Forraljuk fel, aztán hűtsük le.
Miután kihűlt, adjunk hozzá két tojás sárgáját és tejet. A tojások fehérjét verjük habbá, majd adjuk hozzá a masszához.
A harmadik tojást keverjük el a maradék tejjel és adjuk hozzá a fokhagymát.
Béleljünk ki alufóliával egy tortaformát. A zsemlét vágjuk szeletekre, majd mártsuk bele a tojásos tejbe és tegyük a tortaforma aljára.
A húsos masszát tegyük a zsemlékre és egyengessük el. Süssük 220 fokon 25 percig.