Feltöltve:

Húsos bab

timer 280
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma20 dekagramm
fokhagymagerezd4 darab
füstölt oldalas20 dekagramm
finomliszt10 dekagramm
marhahús40 dekagramm
szárazbab40 dekagramm
libazsír10 dekagramm
libaszárnytő4 darab

Húsos bab recept.

Elkészítés

1. lépés

A száraz babot főzés előtt legalább négy órával tálba tesszük és annyi vízbe áztatjuk, ami ellepi. Mialatt a bab ázik, a marhahúst felkockázzuk, a libaszárnytövet megtisztítjuk, a leszedett zsiradékot kisütjük és kihűtjük. Apróra kockázzuk a megtisztított vöröshagymát. A megdermedt zsírt összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel.

2. lépés

Egy olyan kb. 6 literes lábosra van szükségünk (az öntöttvas az igazi), amit a sütőbe tehetünk. A beáztatott bab felét a lábasba tesszük, rá a felkockázott marhahúst, a füstölt húst és a libaszárnytövet. Befedjük a maradék babbal. A bab tetejére jön a vöröshagyma, a zúzott fokhagyma és a lisztes, fűszeres zsír.

3. lépés

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedőt teszünk rá. 180 fokos sütőben 4 óra hosszat sütjük. Mikor kész, összekeverjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem