Húsleves
  • timer140 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 3 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 2 mag
  • paprika - 1 darab
  • zeller - 1 darab
  • karalábé - 1 darab
  • zöldség - 1 darab
  • hús - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zöldségeket meghámozzuk. A répát és a zöldséget bevágjuk hosszában. A hagymán hagyjunk rajta egy réteget a héjából, mert az is színezi a levesünket. A húst sós vízben feltesszük főni. Fontos, hogy figyeljünk rá, hogy mikor kezd habzani, mert ha szétcsapja a habját, akkor zavaros lesz. Ha megjelenik a tetején a hab, akkor egy kis szűrővel merjük le róla.
  2. Ha már nem habzik, akkor beletesszük a zöldségeket, illetve a fűszereket. Hagyjuk felforrni a levest, de most is figyeljük, hogy ne kezdjen el zubogni. Ha felforrt, hagyjuk a levest gyöngyözni.
  3. Ha már a hús és a zöldségek is megpuhultak jó a leves. A főzés ideje függ attól, hogy milyen fajta húst főzünk. Egy öreg tyúk, vagy kakas több órás program, míg egy fiatal sertés, vagy csirke csupán 1-2 óra. Ezért érdemes olykor egy villával megszúrni. Egy csipesz segítségével szedjük ki óvatosan a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szűrővel szűrjük le a levest. Levestésztával még forrón tálaljuk.