Feltöltve:

Húsleves polentával

timer 45
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz100 gramm
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap1 darab
petrezselyemzöld0.5 csokor
tej1 liter
húsleves1.5 liter
olíva olaj100 milliliter
főtt hús200 gramm
reszelt parmezán150 gramm
kukoricadara200 gramm

Elkészítés

1. lépés

Forraljuk fel a tejet a margarin felével és a Knorr Házias Tyúkhús levesalappal.

2. lépés

A forró tejbe lassanként szórjuk a kukoricadarát, és alaposan keverjük el, nehogy csomós legyen. Ha már az egészet beleszórtuk, keverjük lassanként, a legjobb ha fakanállal és így főzzük 20 percig, ügyelve arra hogy ne égjen oda. Ez lesz a polenta, vagy puliszka.

3. lépés

A polenta főzésének vége előtt szórjuk bele a reszelt parmezánt és adjuk hozzá a kész levesből kivett, felaprított húst, keverjük össze alaposan.

4. lépés

A kész polentát öntsük6 db olívával kikent kis formákba, simítsuk el és tegyük félre kihűlni, hogy a massza megdermedjen (mint a sűrű tejbegríz).

5. lépés

A megdermedt polentát óvatosan ütögetve, üssük ki a formákból, szeleteljük fel és süssük át a megmaradt margarinon.

6. lépés

A polenta darabokat tegyük tányérra, öntsük le forró levessel és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem