Feltöltve:

Húsleves

timer 140
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
sárgarépa3 darab
vöröshagyma1 darab
fokhagymagerezd2 darab
burgonya2 mag
paprika1 darab
zeller1 darab
karalábé1 darab
zöldség1 darab
hús30 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A zöldségeket meghámozzuk. A répát és a zöldséget bevágjuk hosszában. A hagymán hagyjunk rajta egy réteget a héjából, mert az is színezi a levesünket. A húst sós vízben feltesszük főni. Fontos, hogy figyeljünk rá, hogy mikor kezd habzani, mert ha szétcsapja a habját, akkor zavaros lesz. Ha megjelenik a tetején a hab, akkor egy kis szűrővel merjük le róla.

2. lépés

Ha már nem habzik, akkor beletesszük a zöldségeket, illetve a fűszereket. Hagyjuk felforrni a levest, de most is figyeljük, hogy ne kezdjen el zubogni. Ha felforrt, hagyjuk a levest gyöngyözni.

3. lépés

Ha már a hús és a zöldségek is megpuhultak jó a leves. A főzés ideje függ attól, hogy milyen fajta húst főzünk. Egy öreg tyúk, vagy kakas több órás program, míg egy fiatal sertés, vagy csirke csupán 1-2 óra. Ezért érdemes olykor egy villával megszúrni. Egy csipesz segítségével szedjük ki óvatosan a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szűrővel szűrjük le a levest. Levestésztával még forrón tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem