Húsgombócok borsóval és gombával
Húsgombócok borsóval és gombával
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 400 milliliter
  • tejföl - 100 milliliter
  • olaj - 3 evőkanál
  • Knorr Pörkölt alap - 1 csomag
  • csiperke gomba - 200 gramm
  • konzerv zöldborsó - 1 darab
  • aprított petrezselyemzöld - 2 evőkanál
  • darált marhahús - 400 gramm

Elkészítés:

  1. Fűszerezzük meg a húst sóval és borssal, majd formáljunk kis gombócokat.
  2. Felforrósított zsiradékon pirítsuk meg a gombócokat és a megtisztított, felszeletelt gombát.
  3. Szűrjük le és öblítsük le a borsót és adjuk a húsgombócokhoz.
  4. Végül keverjük össze a Knorr Pörkölt alapot a tejföllel és 400 ml vízzel. Adjuk az ételhez és forraljuk fel. Lassú tűzön még 5 percig főzzük.Szórjuk meg a petrezselyemzölddel. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával.