Húsgombóc leves
Húsgombóc leves
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • karfiol - 15 dekagramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • napraforgó olaj - 1 evőkanál
  • darált sertéshús - 10 dekagramm
  • zsemle - 1 darab
  • Knorr Petrezselymes Ízbomba - 1 darab
  • nyers tojás - 1 darab
  • friss zöldborsó - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. 1 liter vizet forralunk. Amíg felforr a zöldségeket megmossuk, tisztítjuk, a sárgarépát karikázzuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük.
  2. A beáztatott és kicsavart zsemlét összekeverjük a darált hússal, az olajon lepirított apróra vágott hagymával, a KNORR Petrezselymes ízbomba felével, pici borssal, esetleg sóval.
  3. A felforrt vízbe beletesszük a KNORR Tyúkhúsleveskockát, a zöldségeket.
  4. A masszából két kanál segítségével kis galuskákat formázunk és a levesbe tesszük.
  5. A maradék ízbombát beletéve készre forraljuk. A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.