Húsgombóc leves zöldséggel
Húsgombóc leves zöldséggel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • karfiol - 15 dekagramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • zöldborsó - 10 dekagramm
  • napraforgó étolaj - 1 evőkanál
  • Knorr Petrezselymes Ízbomba - 1 darab
  • darált hús - 10 dekagramm
  • beáztatott zsemle - 1 darab
  • kisebb vöröshagyma - 1 darab

Elkészítés:

  1. 1 liter vizet forralunk. Amíg felforr, a zöldségeket megmossuk, tisztítjuk, a sárgarépát félkarikákra, a karfiolt apró rózsákra szedjük.
  2. A beáztatott és kicsavart zsemlét összekeverjük a darált hússal, a tojással, az olajon lepirított, apróra vágott hagymával, a KNORR Petrezselymes ízbombával, pici borssal, DELIKÁT8-cal. Ha szükséges zsemlemorzsával szilárdíthatjuk meg a masszát.
  3. A felforrt vízbe beletesszük a KNORR Tyúkhúsleveskockát és a zöldségeket.
  4. A masszából vizezett kézzel apró gombócokat formázunk és a levesbe tesszük. A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.