víz | 1 liter |
---|---|
karfiol | 15 dekagramm |
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
napraforgó olaj | 1 evőkanál |
darált sertéshús | 10 dekagramm |
zsemle | 1 darab |
Knorr Petrezselymes Ízbomba | 1 darab |
nyers tojás | 1 darab |
friss zöldborsó | 10 dekagramm |
Húsgombóc leves a Levesek kategóriában
1 liter vizet forralunk. Amíg felforr a zöldségeket megmossuk, tisztítjuk, a sárgarépát karikázzuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük.
A beáztatott és kicsavart zsemlét összekeverjük a darált hússal, az olajon lepirított apróra vágott hagymával, a KNORR Petrezselymes ízbomba felével, pici borssal, esetleg sóval.
A felforrt vízbe beletesszük a KNORR Tyúkhúsleveskockát, a zöldségeket.
A masszából két kanál segítségével kis galuskákat formázunk és a levesbe tesszük.
A maradék ízbombát beletéve készre forraljuk. A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.